RSS-linkki
Kokousasiat:https://paatoksetd10.kemijarvi.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetingitems&show=30
Kokoukset:
https://paatoksetd10.kemijarvi.fi:443/cgi/DREQUEST.PHP?page=rss/meetings&show=30
Kaupunginhallitus
Pöytäkirja 06.06.2022/Pykälä 209
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |
Valtuustoaloite lähiruuan käytöstä kaikissa ruokatarjoiluissa
KH 06.06.2022 § 209
122/14.03.00/2022
Keskustan valtuustoryhmä valtuustoaloite lähiruuan raaka-aineiden käyttöönotosta on liitteenä 9.
Valmistelija Palvelualuejohtaja Marjo Säärelä, 040 568 2130
Esittelijä Kaupunginjohtaja Rantanen Atte Kemijärvi
Päätösehdotus Kaupunginhallitus merkitsee vastauksen valtuustoaloitteeseen tiedoksi ja esittää sen edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi.
Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että aloite katsotaan loppuun käsitellyksi.
Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.
LLJ 24.05.2022 § 41
Keskustan valtuustoryhmä on tehnyt liitteenä 2 olevan valtuustoaloitteen 13.12.2021. Aloitteessa esitetään, että Kemijärven kaupunki siirtyy käyttämään keskuskeittiöiden ruokatuotannon lisäksi, myös kaikissa ruokatarjoiluissaan lähiruuan raaka-aineita.
Tämän asian tiimoilta on perustettu työryhmä selvittämään lähiruoan käyttöä Kemijärven kaupungin ruokatuotannossa. Työryhmä on kokoontunut kaksi kertaa.
Valtuustoaloitteen lisäksi ryhmä on pohtinut alueellista lähiruoan tuotantoa ja miten tuotanto voitaisiin jatkossa turvata. Paikallinen tuotanto on tärkeää ja se tukee ruoan saatavuutta globaalissa ruokatuotannon murroksessa. Yleismaailmallinen tilanne on kääntänyt katseet huoltovarmuuteen ja ruoan saatavuuden turvaamiseen niin Suomessa kuin Lapin alueella.
Paikallisten tuottajien ja ostajan/ostajien välistä yhteistyötä tulee ehdottomasti lisätä ja markkinavuoropuhelua ryhmien välillä käydä enemmän. Lapin Ammattikorkeakoulun suunnittelemaa Kestävän kehityksen -työkalua kannattaa hyödyntää markkinavuoropuheluissa tuottajien kanssa. Siitä on hyötyä molemmille osapuolille.
Kuntasektorilla lähiruoan käyttöaste olisi hyvä vähintään olla n. 30 %. Kemijärven Tilapalvelut liikelaitoksen puhtaus- ja ruokapalveluissa on kaikessa ruokatuotannossa ja ruokatarjoiluissa lähiruoan käyttöaste tällä hetkellä 24 %, mikä on julkisella puolella hyvä. Puhtaus- ja ruokapalveluiden asiakasmääriin nähden käyttöasteen nostaminen on mahdollista 30 %:iin lisäämällä tiettyjen elintarvikeryhmien paikallisuutta.
Aloitteen perusteella tullaan laatimaan Tilapalvelut liikelaitokselle elintarvikkeiden hankintastrategia 2023. Hankintastrategiassa määritellyt raamit ohjaavat tulevaisuudessa ruokapalveluiden elintarvikehankintoja.
Valmistelija Puhtaus- ja ruokapalvelupäällikkö Teija Hoisko, 0400 693 302
Esittelijä Liikelaitoksen toimitusjohtaja Pöyliö Esa Kemijärvi
Päätösehdotus Liikelaitoksen johtokunta katsoo valtuustoaloitteen loppuun käsitellyksi ja päättää esittää sen tiedoksi kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle.
Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.
Edellinen asia | Seuraava asia | Muutoksenhakuohje Kokousasia PDF-muodossa |